Volleybal Vereniging Wilhelmina: sportief, competitief en sociaal met elkaar!

Volleybalvereniging Wilhelmina is een gezellige en sportieve volleybalvereniging in Amersfoort met de Amerena als thuisbasis. Het speelplezier staat bij ons op de eerste plaats. Graag verwelkomen wij je bij onze gezellige club als competitiespeler of recreant! Je kunt altijd drie keer vrijblijvend mee komen trainen. Waar wacht je nog op?! Kom lekker bij ons ballen!

Wilhelmina Nieuws

Beste Wilhelminaleden,

Een week na de vorige corona-update vanuit de bardienstcommissie, hier alweer de volgende update. Zoals jullie gisteren van het kabinet hebben gehoord, zijn serieuze maatregelen nodig om het coronavirus te bedwingen. Dit heeft ook veel impact op onze vereniging, met name als het gaat om de gezelligheid na afloop van trainingen en wedstrijden.

Vrijdagavond

Afgelopen vrijdag hebben we – soms tot verbazing van de teams die wij te gast kregen – samen voor elkaar gekregen dat alle teams konden genieten van een hapje en drankje na afloop van de wedstrijden. De komende drie weken zal dat niet mogelijk zijn. Als we uitspelen, zullen sportkantines dicht zijn. Horeca mag na 21:00 geen nieuwe gasten meer ontvangen en moet om 22:00 volledig gesloten zijn. Daarbij komt dat de horeca maximaal groepen van 4 personen mag bedienen. Een heel volleybalteam aan één tafel zal je de komende drie weken in de horeca niet zien. De horeca (beneden) van de Amerena is geen sportkantine, maar is formeel een restaurant met horecavergunning. Dit betekent dat de horeca in de Amerena moet voldoen aan alle regels die hiervoor de komende drie weken gelden. Praktisch gezien betekent dit dat tijdens de eerstvolgende twee thuiswedstrijden, vrijdag 9 oktober en vrijdag 16 oktober er geen horecamogelijkheid zal zijn na afloop van de wedstrijden. Er is dan ook geen bardienst. Hoe de situatie na deze drie weken zal zijn, is op dit moment niet te voorspellen. Hopelijk kunnen we dan terug naar de situatie van afgelopen vrijdag, maar het is ook mogelijk dat we met andere oplossingen moeten komen. De enige zekerheid nu is dus dat jullie in ieder geval nog een corona-updatebrief mogen verwachten in de komende tijd.

Maandagavond

Het kabinet verwacht van ons dat we zoveel mogelijk thuisblijven. Gelukkig mogen we nog wel sporten, om daarna weer terug te gaan naar huis. Voor de maandagavond zijn we, zoals jullie weten, in overleg met het horecabestuur voor een alternatief. Normaal gesproken hadden we jullie deze week hierover meer kunnen vertellen. De nieuwe corona-maatregelen hebben dit doorkruist. De komende drie weken zal ook voor de maandagavonden gelden dat er na afloop van de trainingen geen mogelijkheid is om nog na te praten in de horeca. Tot 21:00 kun je nog wel de horeca in. Gezien dat we verwachten dat het (nog) rustiger zal zijn in de horeca en we gehoor willen geven aan de oproep van het kabinet, willen we voor deze drie weken geen beroep op jullie doen als vrijwilligers. Mochten jullie nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de bardienstcoördinator Marco Brattinga via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.